ONG-urile au emis o declaraţie prin care condamnă comportamentul agresiv al reprezentanţilor magazinului şi solicită organelor de drept să investigheze rapid acest caz şi să ia măsurile prevăzute de lege faţă de persoanele care au atacat-o pe Nadejda Roşcovanu.

Totodată, organizaţiile de media cer Agenţiei pentru Protecţia Consumatorilor să examineze faptele şi să acţioneze pentru a proteja drepturile cetăţenilor.

„Solicităm autorităţilor publice autorizate să reglementeze activitatea instituţiilor de comerţ şi prestare servicii şi să informeze în mod suplimentar gestionarii de instituţii cu privire la obligaţia de a permite cetăţenilor, inclusiv jurnaliştilor, să monitorizeze calitatea produselor şi a serviciilor, explicându-le că îngrădirea dreptului cetăţenilor la verificarea calităţii unor bunuri vândute în instituţiile de comerţ public este o acţiune ilegală, iar agresarea cetăţenilor, inclusiv a reporterilor, constituie infracţiune penală”, mai spun semnatarii declaraţiei.

Declaraţia a fost semnată de Centrul pentru Jurnalism Independent, Asociaţia Presei Independente, Asociaţia Presei Electronice, Asociaţia Telejurnaliştilor Independenţi, Centrul „Acces- Info”, Centrul de Investigaţii Jurnalistice şi Comitetul pentru Libertatea Presei.

Amintim că fotoreportera publicaţiei „Jurnal de Chişinău”, Nadejda Roşcovanu, a fost bătută în plină stradă de către proprietarul unui magazin din sectorul Ciocana al capitalei şi de o vânzătoare. Asta după ce jurnalistei i s-a dat o chiflă cu termenul expirat, iar ea i-a făcut o poză.