VIDEO

Omagiu eroilor căzuţi în războiul de pe Nistru

Omagiu eroilor căzuţi în războiul de pe Nistru
Sursa: jurnal.md Foto: jurnal.md 19.06.2017 18:16
19 iunie a rămas în istorie drept cea mai sângeroasă zi din timpul războiului de la Nistru. Acum 25 de ani, la Bender au căzut aproape 300 de voluntari şi combatanţi care luptau pentru independenţa şi integritatea teritorială a ţării. Astăzi, veteranii de război au adus un omagiu camarazilor căzuţi la datorie şi au depus flori la monumentul „Maica îndurerată” de la Complexul Memorial „Eternitate” din capitală. 

Participanţii la războiul de la Nistru susţin că nu vor uita niciodată după-amiaza zilei de 19 iunie, atunci când singurul comisariat de poliţie din Bender a fost atacat de forţele separatiste. Veteranii mai spun că atunci a fost una dintre cele mai sângeroase zile din timpul conflictului armat.

La acţiunile de comemorare au fost prezenţi şi membri ai Platformei Demnitate şi Adevăr.

Eroii de la Nistru au fost comemoraţi şi de Uniunea Voluntarilor din Moldova, prin depuneri de flori la monumentul domnitorului Ştefan cel Mare şi Sfânt. Pe 19 iunie 1992, la Bender au avut loc cele mai crâncene lupte din timpul războiului pentru independenţa şi integritatea Republicii Moldova. Amintim că în acest an, pe 2 martie, s-au împlinit 25 de ani de la declanşarea conflictului armat. 

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI