Şeful Direcţiei generale locativ-comunale şi amenajare, Petru Gontea, a spus că motivul apariţiei focarului de şobolani pe strada Ismail ar fi abundenţa de hrană în zonă, deoarece unii cetăţeni hrănesc acolo porumbeii, iar rozătoarele îşi fac apariţia acolo unde găsesc hrană.
 
Potrivit lui Gontea, Centrul municipal de Sănătate Publică, efectuează în prezent deratizări şi dezinsecţii în subsolurile blocurilor de locuinţe din strada Ismail pentru a depăşi problema rozătoarelor, iar intervenţiile vor fi repetate până când îşi vor face efectul cuvenit.

În context, şeful Direcţiei generale locativ-comunale a precizat că subdiviziunea pe care o conduce are contract de prestări servicii de dezinfecţie, dezinsecţie şi deratizare cu Centrul de Sănătate Publică al municipiului Chişinău, astfel că în zonele rezidenţiale se fac deratizări, în conlucrare cu preturile de sector, pentru toate blocurile de locuinţe.

Valoarea contractului de dezinsecţie, dezinfecţie şi deratizare, contractat prin licitaţie, cu Centrul de Sănătate Publică al municipiului Chişinău este de circa 1 milion de lei, pentru o perioadă de 2 ani.