Reprezentanţii Platformei Demnitate şi Adevăr şi cei ai Partidului Acţiune şi Solidaritate au participat la manifestaţia din faţa Parlamentului alături de simpatizanţii lor. Aceştia au mărşăluit prin centrul capitalei cu drapele şi pancarte, scandând sloganuri antiguvernamentale.

„Aici s-a adunat ţara deşteptată, poporul deşteptat, cetăţenii RM, indiferent de opţiune politică, geopolitică, etnie. Au venit pentru că le pasă de această ţară, de viitorul acestei ţări şi pe mine asta mă bucură cel mai mult. Ceea ce am pornit acum câţiva ani- Platforma Civică DA ia amploare şi asta este un lucru extraordinar. Sunt sigur că eforturile noastre nu sunt în van şi ieşirea noastră, consolidarea societăţii este un mijloc foarte important de a obţine scopul final: scoaterea din captivitate a ţării şi punerea ei pe făgaşul normalităţii”, a spus Andrei Năstase, preşedinte Platforma Demnitate şi Adevăr.

„Mesajul principal este că toţi corupţii vor ajunge la închisoare mai devreme sau mai târziu. Noi vom face posibil ca acest lucru să se întâmple mai devreme. Este posibil. Republica Moldova poate să înveţe acest lucru de la vecinii ei, acest lucru se întâmplă în România, înseamnă că şi la noi se poate. Este important să votăm şi să promovăm în funcţii oameni oneşti. Ca să facem asta avem nevoie de un sistem democratic, alegeri corect şi libere şi nu un sistem de manipulare aşa cum îl promovează astăzi democraţii cu socialiştii”, a declarat Maia Sandu, preşedinte PAS.

Anterior, şase partide de opoziţie, printre care PCRM, PLDM, Partidul Acţiune şi Solidaritate, Platforma Demnitate şi Adevăr, formaţiunile "Partidul Nostru" şi "Casa noastră - Moldova" au semnat o declaraţie prin care au cerut menţinerea actualului sistem de vot, întrucât modificările reprezintă un pericol real de deturnare a voinţei alegătorilor.