Pe lângă ziarele pe care le primesc şi la care sunt abonaţi, cititorii mai primesc în poartă, „Moldova democrată”. „Am citit, fata mea, la ei toţi zâmbesc în ziar, dar la noi lumea nu râde, pentru că e chinuită. Ce, oamenii nu ştiu că aceasta este publicitate pentru partidul lor?!”, a declarat revoltată o pensionară care a telefonat la redacţie. Solicitată de JURNAL de Chişinău, o poştăriţă de la Criuleni a spus senin că ziarul „Moldova democrată” este adus de două ori pe lună în sat, vinerea.

 Executare prin ordin şi fără întrebări

„Fără multe întrebări, aduc sacul şi trebuie să distribuim tot ce-i în sac. Aşa este comanda. Nu există niciun contract. Vin atâtea ziare că nu le acoperă la număr pe acelea la care este abonată lumea. Împrăştii ziarul la toate casele, la cei din partid (PD) le pun şi câte trei în poartă, în loc de unul, să se sature…”, ne-a spus o poştăriţă din acest raion, rugând să nu-i dăm numele, de teama că ar putea rămâne şi fără acest loc de muncă prost plătit. Potrivit ei, unii locuitori care citesc şi sunt abonaţi la alte ziare se interesează dacă se apropie perioada electorală sau se pregătesc de ea.

Şi şefa Oficiului Poştal din satul Verejeni, Teleneşti, Ana Cazacu, a informat că de la un timp distribuie acest ziar gratuit alături de alte publicaţii la care sunt abonaţi locuitorii. „Am primit indicaţia de la raion. Vinerea, ei ne trimit ziarele. Înainte erau mai multe, dar acum aduc câte 100 de ziare pe săptămână. Le distribuim pe rând . Într-o vineri la o parte din săteni, în alta – la altă parte…”. Aceasta precizează că, la indicaţia Oficiului Poştal raional, ziarul trebuie distribuit strict în ziua în care este adus la oficiu.

Continuarea articolului citiţie pe Jurnal de Chişinău