Protestatarii afirmă că antreprenorii le-au făcut numeroase promisiuni, dar acestea nu au fost urmate de fapte. Locuitorii complexului "Maria Magdalena" spun că nu mai au puteri să lupte cu firma de construcţii care trebuia să finalizeze lucrările acum şase ani.

Şi de această dată, locatarii au fost hrăniţi cu promisiuni de către reprezentanţi companiei de construcţii.

La adunarea locatarilor blocului de pe bulevardul Mircea cel Bătrân au participat şi proprietarii de apartamente din complexul "Nicolae Sulac", ridicat de aceeaşi firmă. Oamenii susţin că s-au confruntat cu probleme similare.

Mai mult, administratoarea complexului "Nicolae Sulac" a spus că firma ar avea datorii la bancă şi că bunurile acesteia ar fi fost puse sub sechestru. Potrivit femeii, din cauza restanţelor companiei, cu locuinţa gajată s-a pomenit şi un locatar.

Locatarii mai spun că reprezentanţii companiei i-ar fi informat, în urma numeroaselor plângeri depuse de ei, că nu au bani pentru încheierea lucrărilor de amenajare.

De cealaltă parte, consilierul directorului general al firmei de construcţii a declarat că NU ar exista impedimente pentru încheierea lucrărilor şi şi-a exprimat speranţa că blocul va fi dat în exploatare în 2018.

Locatarii blocului susţin că au depus plângeri la Inspecţia de Stat în Construcţii, la CNA şi la Procuratura Generală. Ei au adăugat că nu se vor opri aici şi vor merge în instanţă pentru a-şi căuta dreptatea. Contactată de Jurnal TV, purtătoarea de cuvânt a Centrului Naţional Anticorupţie, Angela Starinschi, a confirmat că există un dosar penal în cazul blocului de pe strada Nicolae Sulac. Directorul general al companiei este Adrian Rucan, care apare în imaginile surprinse de CNA alături de ministrul Transporturilor, Iurie Chirinciuc, cercetat penal într-un dosar deschis pentru corupţie şi abuz în serviciu şi arestat preventiv pentru 30 de zile. În unul dintre filmuleţe, acesta discută cu şeful de la Transporturi, iar într-o altă înregistrare, Adrian Rucan vorbeşte cu o persoană despre un comision pe care ar urma să-l primească ministrul.