„Ziua Internaţională a Copiilor este mai mult decât o sărbătoare a copilăriei – este o ocazie de a readuce în vizorul public problemele care afectează copiii din Republica Moldova. Asigurarea unei alimentaţii sănătoase în grădiniţe şi şcoli este o obligaţie a statului pe care autorităţile publice par să nu fie capabile să o realizeze”, spun reprezentanţii Partidului Acţiune şi Solidaritate.

Reprezentanţii PAS îndeamnă oamenii să participe la marşul „Taci şi mănâncă” faţă de inacţiunile statului în asigurarea unei alimentaţii de calitate şi tragerea la răspundere a celor care pun în pericol sănătatea copiilor.

Marşul va porni de la magazinul UNIC şi va continua până la Guvern, unde va fi depusă o petiţie prin care se va solicita:

1. Asigurarea transparenţei în dosarul intentat de către CNA cu privire la trucarea licitaţiilor de achiziţii de alimente pentru grădiniţele din Chişinău;
2. Amendarea legislaţiei în vigoare în vederea asigurării drepturilor părinţilor de a monitoriza calitatea alimentaţiei din instituţiile de învăţământ;
3. Implementarea unui meniu unic pentru toate instituţiile de învăţământ preşcolar;
4. Creşterea salariului bucătarilor până la salariul minim pe economie.