Update

Calea Ferată SUSPENDĂ toate cursele feroviare locale în ziua în care este anunţat un protest antiguvernare

Calea Ferată SUSPENDĂ toate cursele feroviare locale în ziua în care este anunţat un protest antiguvernare
Sursa: jurnal.md Foto: jurnal.md 14.05.2017 07:12
20:23
Update

​„Calea Ferată” informează că toate cursele feroviare au fost reluate

„Calea Ferată din Moldova” informează că toate cursele feroviare au fost reluate, iar trenurile circulă în regim normal, conform orarului în vigoare.

11:41
Update

Calea Ferată anunţă că majoritatea curselor feroviare au fost reluate

După mai multe critici în spaţiul public cu privire la decizia Căii Ferate de a suspenda astăzi toate călătoriile, întreprinderea anunţă că majoritatea curselor feroviare au fost reluate.

Potrivit întreprinderii, din cauza ploilor abundente, pe segmentul de cale ferată Bender-Chişinău, la kilometrul 1513 şi 1526, apele au spălat stratul de pietriş aflat sub liniile feroviare, fapt ce a afectat terasamentul. Un grup de 30 de persoane au desfăşurat lucrări de restabilire a porţiunilor afectate pe parcursul nopţii.

Din cauza pericolelor existente, un număr de 18 pasageri ai cursei Odesa-Chişinău au fost preluaţi aseară din staţia Tighina cu automobile speciale care aparţin Căii Ferate din Moldova şi transportaţi în capitală. Pasagerii cursei Moscova-Chişinău au fost preluaţi cu maşinile din staţia Bulboaca, iar călătorii care şi-au procurat bilete în prealabil pentru cursa Chişinău-Moscova, s-au deplasat, din contul CFM, spre staţia Bulboaca, acolo unde a staţionat trenul nr 65, reluându-şi circulaţia spre capiatala Federaţiei Ruse.

Pe segmentul de cale ferată Bălţaţi-Căinari, la kilometrul 23, 24 25, ploile au afectat grav terasamentul, iar pe alocuri pietrişul a fost spălat pe o adâncime de circa 2 metri.

Lucrările de remediere a riscurilor existente pe segmentul Tighina-Chişinău au fost finisate, iar trenurile au fost repuse în circulaţie.

„Un alt grup de specialişti lucrează în aceste momente pentru a remedia orice risc şi a asigura în continuare securitatea circulaţiei pe segmental Bălţaţi-Căinari, în raionul Anenii Noi, acolo unde condiţiile meteorologice au fost extrem de dificile, mai multe gospodării au fost afectate, iar unele diguri au fost distruse de ape”, anunţă CFM.

Calea Ferată a suspendat toate cursele feroviare locale pe pacursul zilei de astăzi, dând vina pe ploile abundente din seara trecută.

Decizia a fost luată pentru „evitarea oricăror riscuri şi asigurarea securităţii pasagerilor”, precizează administraţia întreprinderii.

„În cazul remedierilor şi lichidărilor mai accelerate a riscurilor, trenurile vor fi repuse în circulaţie pe parcursul zilei”, precizează CFM.

 

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI