„Mă înec în banii tăi, plânge lumea după ei... Am trăit s-o văd şi pe asta: O-Zone să cânte pentru Plahotniuc. O revenire grandioasă, băieţi. Cu stângu-n dreptul, pe scena PDM, alături de Plahotniuc. Bravo, Dan Balan, Radu Sîrbu, Arsenium. Daţi share şi întrebaţi-i şi voi pe băieţi cât de bine trăiesc oamenii în ţara lor şi ce părere au despre Plahotniuc şi PDM, dacă tot îi susţin în campanie electorală”, a scris interpretul Cătălin Josan.

Şi Liviu Vovc nu a trecut cu vederea prestaţia celor de la O-Zone, reuniţi pentru o zi, în special a lui Dan Balan, care este fiul şefului Serviciului de Informaţii şi Securitate, Mihai Balan.

„Prima dată ne-am intersectat la protestele pentru apărarea limbii şi istoriei din 2001. Eu, un puşti de 12 ani, tu un tânăr care cânta pe scenă cântece patriotice. Piesa „Nu mă las de limba noastră” şi acum o fredonez în gând. Am auzit că ai revenit la Chişinău. Ai şi cântat la un concert şi încă ce concert... Să fie oare aceasta dijmă pentru că şeful SIS-ului nu a fost schimbat odată cu guvernarea? Sau poate a revenit criza în America? Nu ştiu, dar te încadrezi perfect în lista artiştilor care în ultimele luni şi-au vândut demnitatea pe 30 de arginţi”, a declarat Liviu Vovc, care a scris şi despre faptul că Republica Moldova se află într-o situaţie de criză la toate capitolele, iar totul din cauza jafului secolului şi a dezmăţului actualei guvernări.

În mesajul său, vicepreşedintele Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr s-a referit şi la bunicul lui Dan Balan, care a scris o carte despre teroarea din perioada stalinistă.

„Ştii, mai este un lucru care mă făcea să cred că am avut parte de aceeaşi educaţie patriotică. E vorba de cartea bunicului tău „Stalin mi-a furat copilăria”. Ceea ce se întâmplă acum în Moldova e asemeni relatărilor din acea carte: bătrâni înfometaţi, injustiţie, intimidări, NKVD-ul care monitorizează, interceptează şi acumulează dosare pe toţi (aici mă refer la MAI, dar în special la cei din SIS), funcţionari publici obligaţi în mod stalinist să mărşăluiască şi să participe la concerte (inclusiv la cel la care ai cântat tu), cultul personalităţii, dar şi spălare de creieri. Dacă bunelul tău spunea că „Stalin i-a furat copilăria”, cei pentru care tu ai cântat ieri fac acelaşi lucru, în aceeaşi manieră cinică - ne fură viitorul”, a punctat Liviu Vovc.

Niciunul dintre cântăreţii vizaţi nu a reacţionat la mesaje.