Fără viză în Canada: Ce condiţii trebuie să îndeplinească cetăţenii români pentru a putea beneficia de această facilitate

Fără viză în Canada: Ce condiţii trebuie să îndeplinească cetăţenii români pentru a putea beneficia de această facilitate
Sursa: jurnal.md Foto: poză simbol 01.05.2017 12:22
Ambasada Canadei de la Bucureşti anunţă că începând cu 1 mai, ora 16:00, cetăţenii români care au deţinut o viză canadiană în ultimii zece ani sau care deţin actualmente o viză valabilă care permite intrarea în SUA trebuie să depună o cerere pentru o Autorizaţie de călătorie electronică (eTA), în loc de viză, pentru a călători în Canada pe calea aerului sau pentru a tranzita printr-un aeroport canadian.

Ambasada Canadei precizează că persoanele care nu îndeplinesc aceste condiţii vor avea nevoie în continuare de viză. De asemenea, toţi cetăţenii români vor avea nevoie de viză pentru a intra sau reintra în Canada cu automobilul, autocarul, trenul, vaporul sau la bordul unui vas de croazieră.
În ceea ce priveşte călătoria cu avionul, formularul eTA va simplifica accesul multor cetăţeni români în Canada.

eTA este valabilă pentru o durată de până la cinci ani şi le permite călătorilor să se deplaseze în Canada pe calea aerului oricât de frecvent, pe perioade scurte, scrie digi24.ro.

Precizăm că Guvernul Canadei intenţionează să elimine regimul de vize pentru toţi cetăţenii români din decembrie 2017.

ULTIMELE ŞTIRI