De opt ani, părinţii lui Valeriu Boboc vin la cimitirul din satul Bubuieci, acolo unde este înmormântat fiul lor. Viaţa întregii familii s-a împărţit în două - înainte şi după noaptea de 7 spre 8 aprilie 2009. 

„A fost o viaţă până la 7 aprilie şi totul s-a schimbat după 7 aprilie. Ne-a marcat viaţa şi o avem aşa până la sfârşitul zilelor. Eu spun că nu s-a făcut dreptate, fiindcă aşa justiţie avem, şi, probabil sunt implicate persoane care sunt şi astăzi la conducere şi despre care nu trebuie să se afle. De aceea şi se tăinuieşte adevărul despre 7 aprilie”, a spus Victor Boboc, la mormântului fiului său.

Tatăl lui Valeriu Boboc spune că singurul lucru care îi mai dă speranţă şi alinare acum este că dosarul privind moartea fiului său a ajuns la Curtea Europeană a Drepturilor Omului.

„A fost acceptat dosarul fiindcă statul nu a făcut ceea ce trebuia, din punct de vedere juridic, ca să investigheze moartea lui Valeriu. S-a găsit un ţap ispăşitor, dar adevăraţii ucigaşi au rămas în umbră şi îşi trăiesc viaţa mai departe. Sperăm şi credem că asta o să fie ca o alinare pentru noi, măcar atât”, a adăugat tatăl tânărului ucis pe 7 aprilie 2009.

Dosarul a ajuns la CEDO după ce au fost epuizate toate căile de atac în Republica Moldova, spune avocatul familiei Boboc, Valeriu Pleşca. Apărătorul menţionează că lui Valeriu Boboc i-a fost încălcat dreptul la viaţă.

„S-a constatat că Valeriu Boboc a fost omorât de agenţi ai statului. Mai mult decât atât, nu a s-a efectuat o investigaţie efectivă a omorului. Curtea Europeană va decide şi noi o să urmăm procedura care este stabilită prin regulamentul CEDO”, a precizat avocatul.

Valeriu Boboc a murit la vârsta de 23 de ani. El a fost ucis în bătaie de către un grup de persoane în faţa Guvernului. Dintre acestea, doar Ion Perju, care era poliţist în aprilie 2009, a fost identificat ca fiind persoana care îi aplică lui Boboc lovitura fatală şi a fost condamnat la zece ani de puşcărie. Înainte să fie pronunţată sentinţa însă, Perju a părăsit sala de şedinţe şi încă nu a fost găsit pentru a fi trimis după gratii. Acum, fostul poliţist este căutat de Interpol.