„Îi vedeam pe cei patru de fiecare dată când ieşeam din birou. Am mers la o cafea - KIA apărea şi acolo. Mă întorceam la birou, se întorcea şi KIA. M-au urmărit până seara. La întâlnirea cu un prieten, avocatul Ştefan Gligor, am decis să merg cu troleibuzul. Doi din pasagerii KIA m-au însoţit şi aici. Unul s-a aşezat că să mă vadă, altul - cu spatele la mine. Prin geamul troleibuzului vedeam aceeaşi KIA”, scrie Vladimir Soloviov.

Ajuns în localul în care avea stabilită întâlnirea, jurnalistul a văzut că maşina parcase în apropiere, iar cei patru tipi s-au împrăştiat prin zonă. Atunci jurnalistul a chemat poliţia şi i-a povestit sectoristului toată situaţia.

„Mai departe, totul s-a întâmplat rapid. Şoferul a sărit la volan şi a pornit maşina. Eu am încercat să deschis uşa din partea pasagerului, dar aceasta era blocată. Până am înconjurat maşina prin spate, KIA a dat brusc înapoi. Abia am reuşit să mă feresc ca să nu ajung sub roţi. Maşina a rupt-o din loc şi a dispărut”, mai spune Soloviov.

În urma celor întâmplate, organizaţiile de media au emis o declaraţie prin care îşi exprimă îngrijorarea în legătură cu această situaţie.

„Calificăm acest caz drept act de persecuţie şi încălcare gravă a dreptului jurnaliştilor de a-şi exercita nestingherit meseria”, se arată în declaraţia ONG-urilor.

Totodată, organizaţiile de media cer investigarea operativă a cazului de către Ministerul Afacerilor Interne şi Procuratura Generală şi monitorizarea de către Guvern a desfăşurării anchetei. „Solicităm ca rezultatele investigaţiei să fie aduse la cunoştinţa publicului larg în cel mai scurt timp”, spun semnatarii declaraţiei.