În grupa de vârstă 16-18 ani, rata de înrolare a copiilor în sistemul educaţional este de 74,3%, iar pentru persoanele cu vârsta cuprinsă între 19-23 ani – de 41,9%, potrivit datelor Recensământului Populaţiei şi al Locuinţelor 2014.

Gradul de înrolare în sistemul de educaţie este mai înalt pentru copiii de la 7 la 15 ani, vârsta obligatorie de încadrare în învăţământul general obligatoriu, transmite IPN. Astfel, 99,4% dintre copii în vârstă de 7-10 ani sunt încadraţi în sistemul educaţional naţional şi 98,6% în cazul copiilor în vârstă de 11-15 ani.

Cele mai multe persoane care îşi continuă studiile în învăţământul superior sunt femei, 56,8%, iar bărbaţii optează mai mult pentru studii medii profesionale – 56,4% dintre persoanele înrolate în învăţământul mediu profesional.

Accesul copiilor la servicii de educaţie preşcolară diferă în aspect teritorial. Cel mai mare grad de acces la educaţie îl au copii din raioanele Cantemir, Ştefan-Vodă, Cahul şi UTA Găgăuzia, iar cel mai mic în raionul Anenii-Noi, mun. Chişinău şi Bălţi.