Viceministrul Agriculturii a spus că nu are deocamdată informaţii precise despre pierderile cauzate de intemperii, dar că situaţia ar fi sub control.

Unii membri ai comisiei parlamentare pentru agricultură s-au lăudat că ştiu mai bine care este situaţia în sudul ţării şi că pagubele în urma calamităţii naturale ar fi colosale.

La sfârşitul şedinţei, viceministrul Agriculturii a spus că va pleca chiar astăzi în teritoriu. Şi deputaţii au promis că vor face acelaşi lucru, doar că nu azi. De altfel, astăzi se împlineşte un an de la îngheţurile de primăvara trecută, iar fermierii care au avut de suferit încă nu au fost despăgubiţi. Expertul în agricultură Alexandru Slusari spune că regulamentul care a fost aprobat de autorităţi în acest scop este în detrimentul producătorilor de la sate.

Mai mult, Alexandru Slusari este indignat că executivul nu a aprobat nici Regulamentul privind subvenţionarea producătorilor agricoli pentru anul 2017.

Solicitaţi pentru o reacţie, reprezentanţii Serviciului de presă al Guvernului au spus că nu ştiu când va fi aprobat Regulamentul de subvenţionare a producătorilor agricoli. Amintim că, potrivit datelor oficiale, îngheţurile din primăvara anului trecut au afectat aproximativ 6.500 de hectare de livezi din raioanele de nord ale ţării. Valoarea pagubelor a fost estimată atunci la aproape 210 milioane de lei.