Astfel, Direcţia generală locativ-comunală şi amenajare va primi patru milioane lei pentru serviciile de transportare şi evacuare a masei lemnoase şi a crengilor rupte, dar şi pentru reparaţia acoperişurilor blocurilor locative.

Spaţiile Verzi vor cheltui 2,7 milioane de lei pentru achiziţionarea echipamentelor necesare, contractarea serviciilor de transport şi remunerarea angajaţilor.

Regiei „Exdrupo" i s-au alocat două milioane lei, pentru intervenţia la deszăpezirea străzilor şi lucrările de reparaţie curentă a carosabilului, afectat în urma condiţiilor meteo. Regia Transport Electric Chişinău a primit 1,7 milioane de lei pentru lucrările de restabilire a liniei de contact şi schimbarea pilonilor doborâţi, iar Regia „Lumteh" - 500 de mii de lei, pentru lucrările de restabilire a iluminatului public şi schimbarea pilonilor doborâţi.

La Preturile de sector vor ajunge câte 100 de mii de lei care vor fi cheltuite pentru contractarea serviciilor de transportare şi evacuare a masei lemnoase şi crengilor rupte.

De asemenea, Comisia pentru gestionarea Fondului de rezervă a municipiului Chişinău a decis alocarea sumei de 20 de mii de lei familiei lui Mihail Filipschii, bărbatul decedat astăzi în urma căderii unui arbore, pe teritoriul Şcolii primare nr. 90 din sectorul Botanica. 

Precizăm că astăzi Consiliul municipal Chişinău a decis suplinirea Fondului de rezervă a municipiului Chişinău cu suma de 20 milioane lei, pentru lichidarea consecinţelor ninsorilor din 20 - 21 aprilie 2017. 

În continuare, Comisia pentru gestionarea Fondului de rezervă a municipiului Chişinău se va întruni săptămânal, pentru a aloca sursele financiare necesare lucrărilor de lichidare a consecinţelor calamităţilor naturale.