În zona Nord, de asemenea cad precipitaţii sub formă de lapoviţă, drumurile sunt accesibile, iar transportul circulă fără dificultăţi. La Sud traseele naţionale sunt curate, cad precipitaţii sub formă de ploaie, pe alocuri ninge încet.

În total pe teritoriul ţării, la menţinerea securităţii rutiere sunt implicate 61 de echipaje şi 122 de ofiţeri de patrulare.

În acest context, INP îndeamnă conducătorii auto să verifice, înainte de a porni la drum, starea lamelelor ştergătoarelor de parbriz, a sistemului de frânare, funcţionarea sistemului de semnalizare şi iluminare.

Serviciul Hidrometeorologic de Stat a anunţat că în următoarele ore va scădea considerabil temperatura aerului, ceea ce va duce la formarea gheţuşului pe carosabil, iar majoritatea conducătorilor auto deja au schimbat pneurile de iarnă pe cele de vară.

INP le cere şoferilor să adapteze viteza şi să păstreze o distanţă faţă de ceilalţi participanţi la trafic pentru a evita deraparea sau patinarea care pot favoriza producerea accidentelor rutiere.

Totodată, reduceţi din timp viteza, cu frâna de motor la efectuarea virajelor. Nu bruscaţi comenzile autovehiculelor şi a frânei pe carosabilul acoperit cu zăpadă, gheaţă sau polei. Semnalizaţi din timp orice manevră pe care intenţionaţi să o efectuaţi şi nu vă lansaţi în depăşiri care vă pot pune în pericol siguranţa şi a celorlalţi participanţi la trafic.

De asemenea, nu parcaţi automobilele sub copaci, deoarece există riscul ruperii crengilor sau sub cabluri electrice.

Dacă vă aflaţi într-o dificultate nu ezitaţi să solicitaţi susţinerea celui mai apropriat echipaj de patrulare sau sunaţi la 902.