Cazul a avut loc pe 5 aprilie curent, în satul Buţeni, raionul Hînceşti, atunci când indivizii, care purtau cagule pe cap, au atacat şoferul microbuzului care tocmai oprise pentru a prelua de la o femeie un colet pentru a fi transmis în Italia. 

Fiind ameninţat cu un obiect asemănător cu un pistol, conducătorul microbuzului a fost impus să predea transportul, bunurile şi mijloacele băneşti pe care le avea. La câteva ore de la incident, oamenii legii au găsit vehiculul, abandonat în preajma unui câmp agricol din raionul Ialoveni.

Bănuiţii au fost reţinuţi preventiv pentru 72 de ore. Aceştia au vârstele cuprinse între 20-23 de ani, trei dintre ei fiind studenţi ai facultăţii de drept la o universitate din capitală.

În cadrul percheziţiilor efectuate la domiciliile bănuiţilor au fost depistate şi ridicate substanţe narcotice, un dispozitiv artizanal destinat pentru cultivarea drogurilor, precum şi mijloace băneşti, provenienţa cărora se presupune a fi din activitatea ilegală de comercializare a drogurilor.

Cei patru indivizi riscă până la zece ani de închisoare.