Persoana juridică din Moldova, care va beneficia de serviciile cetăţenilor străini, în termen de trei zile de la data intrării în ţară a străinului, va merge la autoritatea competentă pentru străini şi va depune o declaraţie pe propria răspundere în privinţa scopului şi duratei aflării cetăţeanului din UE în Moldova. În baza declaraţiei, autoritatea pentru stăini va confirma dreptul străinului de aflare temporară pe teritoriul ţării noastre, scrie BizLaw.

Vânzătorii profesionişti vor putea oferi servicii de negociere sau de vânzare de servicii sau de mărfuri, de încheiere a contractelor de vânzare a serviciilor sau mărfurilor în baza copiilor paşaportului naţional, a documentului ce confirmă împuternicirea, de către o persoană juridică dintr-un stat membru UE, să negocieze comercializarea de servicii sau de mărfuri, sau încheierea contractelor de vânzare a serviciilor sau mărfurilor în Moldova pentru o perioadă de 90 de zile, pe parcursul oricărei perioade de un an.

În acelaşi timp, prestatorii de servicii contractuale vor putea activa pe un termen ce nu depăşeşte şase luni într-un an, în baza copiilor paşaportului naţional, a documentului ce confirmă împuternicirea de către o persoană juridică dintr-un stat membru UE să presteze temporar anumite tipuri de servicii în interesul acesteia, a actelor de studii sau calificare şi de confirmare a experienţei profesionale de cel puţin trei ani în domeniu.

Acordarea facilităţilor va contribui la atragerea investiţiilor străine, dar şi la dezvoltarea cooperării economice şi comerciale a Republicii Moldova şi Uniunii Europene.