Foşti miniştri ai Apărării califică acest proiect drept o „crimă naţională”, acuzând actuala conducere a ministerului de incompetenţă.

Perioada şi maniera adoptării acestei legi, cu necesitatea căreia, de altfel, sunt de acord majoritatea oamenilor din domeniu, provoacă multe suspiciuni. Cel mai vehement în declaraţii a fost generalul Ion Costaş, care crede că actuala guvernare a întrecut regimul sovietic la capitolul abuzuri.

„Acum implică şi armata, aşa cum este mică şi simbolică. În nicio ţară sănătoasă la cap nu au fost adoptate asemenea legi. E o tâmpenie de zile mari a şmecherilor ăştia din parlament, tâmpiţi şi proşti, mă refer la cei care votează fără să se gândească. Crime de acest gen vor intra în istorie şi vor fi sancţionate de generaţiile viitoare. Este o prostie să obligi armata să apere interesele unui partid, o gaşcă de hoţi şi bandiţi”, ne-a declarat fostul ministru al Apărării, generalul Ion Costaş.

„Armata există pentru a apăra integritatea şi suveranitatea statului, şi nu pentru a o implica în chestiunile murdare pe care le au politicienii sau, mai bine zis, hoţii şi nimicurile care sunt astăzi în parlament”, a adăugat generalul.

În opinia acestuia, acest regim, adoptând un atare proiect de lege, nu se deosebeşte de un regim totalitar, mai mult decât atât, această lege ar fi fost condamnabilă chiar şi în condiţiile regimului sovietic. „Regimul politic din R. Moldova a depăşit orice limită”, a opinat el.

Continuarea articolului pe Jurnal de Chişinău