,,Pregătim patru mese pe zi, ridicăm cratiţe pline zilnic, doar doi oameni. Ajutorul meu se mai îmbolnăveşte şi e dificil să mă descurc singură. Nimeni nu vrea să vină să lucreze. Nici concediu nu am, chiar dacă merg pe o săptămână, directoarea mă cheamă înapoi, trebuie să hrănim copiii. Nici să ne îmbolnăvim nu avem voie. În 13 ani, doar o dată am fost în concediu medical, în rest – la lucru! Mă doare capul, beau o pastilă şi înainte”, ne spune doamna Valentina.

Salariul de 1.140 de lei este insuficient pentru ea, dar spune că are noroc de soţ şi părinţi care cresc animale şi păsări. Iar vara, în loc să meargă la mare, doamna bucătăreasă se duce la prăşit. Femeia ne spune că se simte norocoasă că are doar un copil, astfel suportă cheltuieli mai mici, dar şi acesta trebuie îmbrăcat, încălţat, învăţat.

,,Ne limităm în toate, cârnăţuri vedem doar la sărbători. E foarte dificil să trăieşti cu 1.000 de lei, după preţurile şi cheltuielile de astăzi nici salariul de 5.000 de lei nu ar ajunge”, menţionează aceasta.

Continuarea articolului în Jurnal de Chişinău.