Urmare a acţiunilor procesual penale au fost acumulate dovezi precum că în nordul ţării sunt comercializate dispozitive, părţi componente ale tehnicii militare blindate.

Ofiţerii de informaţii şi securitate au stabilit locul păstrării şi persoana care intenţiona să vândă un dispozitiv de model ,,ТКН-3М”, utilizat la autovehiculele blindate pentru monitorizare la distanţă. Elementul se instalează la turela de lucru a comandantului pentru tancurile de model T55, T62, T64 şi T72 şi este destinat pentru observarea vizuală a câmpului de luptă pe timp de zi şi noapte.

În cadrul achiziţiei de control, bărbatul pretindea circa 690 de dolari, fiind reţinut în flagrant delict.

Ulterior, în urma percheziţiilor efectuate la un şir de adrese ale figuranţilor dosarului au fost depistate şi ridicate mai multe arme: un pistol de model „Fort - 12 P” cu încărcător şi 3 cartuşe, un încărcător cu 7 cartuşe de calibru 9 mm, 44 cartuşe de calibru 9 mm, 5 cartuşe, pistol pneumatic cu 5 cartuşe, pistol „Baikal - 442”, armă de vânătoare de model „ИЖ 27 ЕМ - 1С”, 12 cartuşe de calibru 12mm şi 17 mm, 5 cartuşe de calibru 7,62 mm de la o armă neidentificată.

Armele şi muniţiile au fost transmise spre expertizare şi verificare a legitimităţii deţinerii acestora.

De asemenea, au fost depistate sume băneşti: 21643 de lei, 85769 de hrivne ucrainene şi 830 de dolari SUA, a căror provenienţă urmează a fi stabilită.

În cazul în care vinovăţia persoanei va fi demonstrată, aceasta riscă privaţiune de libertate de până la 3 ani sau amendă de până la 47 500 de lei, sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore.