Fraţii Mararu, care i-au comandat lui Vitalie Proca atentatul din cartierul bucureştean Vitan, condamnaţi definitiv la închisoare

Fraţii Mararu, care i-au comandat lui Vitalie Proca atentatul din cartierul bucureştean Vitan, condamnaţi definitiv la închisoare
Sursa: jurnal.md Foto: http://newsallert.ro 08.03.2017 10:06
Fraţii Anton-Bogdan şi Nicolae-Răzvan Mararu au fost condamnaţi, care l-au plătit pe killerul moldovean Vitalie Proca pentru atentatul din cartierul bucureştean Vitan, au fost condamnaţi definitiv, la 11,3 ani, respectiv 8,3 ani de închisoare. Totodată ei au fost obligaţi de instanţă să achite daune morale de 300.000 de euro, scrie presa română.

În aprilie 2015, Tribunalul Bucureşti a decis pedepse mai mari, de 15 şi 12 ani de închisoare, hotărârea fiind atacată.

Potrivit anchetatorilor, în perioada septembrie-noiembrie 2012, fraţii Mararu, l-au determinat cu intenţie pe inculpatul Vitalie Proca să comită atacul armat asupra părţii vătămate Răzvan Isăilă, din 26 noiembrie 2012, din Bucureşti, folosind două arme militare - pistolul-mitralieră, calibrul 5,45x39 mm, tip AK 74 şi pistolul Makarov (9x18 mm).

Totodată, cei doi fraţi au susţinut activitatea infracţională a asasinului plătit, prin asigurarea mijloacelor materiale şi a informaţiilor necesare săvârşirii infracţiunilor.

Proca l-a împuşcat în cap şi în piept, cu un automat Kalaşnikov şi un pistol Makarov, pe Răzvan Isăilă, în vârstă de 26 de ani, pe care l-a confundat cu Puiu Mironescu. Isăilă a fost dus atunci la Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca, unde a fost salvat după ce a fost supus unei intervenţii chirurgicale.

Procurorii Parchetului Tribunalului Bucureşti l-au trimis în judecată, în 30 ianuarie 2014, pe Vitalie Proca, în stare de arest preventiv, pentru tentativă de omor calificat şi deosebit de grav şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

În acelaşi dosar este judecat şi Ion Druţă, pentru complicitate la tentativă de omor calificat şi la nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. Acesta este încarcerat în Republica Moldova şi execută o pedeapsă de 20 de ani închisoare pentru participare la comiterea unui triplu asasinat.

Potrivit procurorilor, în toamna anului 2012, pe fondul unui conflict mai vechi, Bogdan şi Răzvan Mararu, prin intermediul lui Ion Druţă, zis "Vanea", l-au angajat pe Vitalie Proca, cetăţean moldovean, "asasin profesionist", pentru a-l ucide pe Ioan Dumitru Mironescu.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI