Incidentul a avut loc în după-amiaza zilei de 23 februarie, în timp ce fetiţa se întorcea de la magazin, scrie ziuadeazi.md.

În urma atacului câinilor maidanezi, fetiţa a fost internată de urgenţă în spital. Aceasta a suferit mai multe traume la un picior, dar şi paralizie temporară cauzată de muşcături.

Părinţii copilului au sesizat imediat organele de drept şi administraţia publică locală solicitând întreprinderea de acţiuni concrete pentru a elimina pericolul la care sunt supuşi locuitorii microraionului dat în fiecare zi.

„Este un dezastru ce se întâmplă în microraionul Spirin, şi în genere în tot oraşul. Nu putem să ne lăsăm copii să meargă la joacă în curte, după cazul dat fiica mea se teme să iasă singură din casă. Câţi copii trebuie să mai fie muşcaţi ca administraţia publică să înceapă să lucreze la această problemă? ” a spus mama copilului.

Mama victimei a înaintat un demers adresat primarului oraşului, în care solicită eliminarea pericolului pentru locatarii cartierului. 

Precizăm că în anul 2016 a început să activeze azilul pentru câinii maidanezi în oraşul Cahul, acesta fiind creat în fosta zonă industrială din oraş. Anual, Administraţia publică locală, doar pe arenda spaţiului unde se află azilul cheltuieşte 60 mii lei.