Armand Goşu afirmă că lipsa ştirilor şi a emisiunilor Jurnal TV a fost resimţită.

„Principala sursă de alternativă practic a fost blocată prin absenţa dumneavoastră de pe piaţă. Asta-i foarte important ca Jurnal TV să revină şi Jurnal TV să supravieţuiască pentru că este una dintre foarte puţinele, singura televiziune, şi ştim ce impact au televiziunile, de informaţie alternativă în condiţiile în care piaţa mediatică din Republica Moldova e mai bine de 80 la sută controlată de o singură persoană care se joacă, manipulând prin diverse televiziuni, diverse publicaţii, opinia publică. Este foarte important ca acestui război hibrid care se desfăşoară împotriva populaţiei Republicii Moldova să i se răspundă într-un fel şi nu i se poate răspunde decât printr-o atitudine onestă, profesională jurnalistic, ceea ce sigur că trebuie să facă în continuare Jurnal TV”, a declarat analistul român.

În opinia analistului politic de la Bucureşti, Jurnal TV trebuie să ofere în continuare acea alternativă la monopolul mediatic pe care încearcă să-l exercite Plahotniuc prin holdingul pe care îl patronează.

„E foarte important să vă păstraţi spiritul, agresivitatea pentru că pe zona de televiziune sunteţi singura sursă alternativă de informaţii la acest conglomerat uriaş care practic striveşte piaţa mediatică din Republica Moldova. Deci, succes, nervii tari, veţi fi şantajaţi, veţi fi călcaţi cu şenile în picioare, dar trebuie să rezistaţi, e vorba de viitorul acestei ţări”, a mai spus Armand Goşu.

Expertul s-a referit şi la protestele ce se desfăşoară în România şi datorită cărora s-a reuşit anularea unor decizii controversate. Sunt lecţii de învăţat, subliniază Armand Goşu.

„Prima lecţie ar fi că oamenii simpli trebuie să stea tot timpul cu arma la picior, să urmărească evenimentele politice şi să reacţioneze de îndată ce puterea vine cu abuzuri. Atunci când se întâmplă ceva trebuie reacţionat şi trebuie reacţionat într-o manieră neagresivă, fără lideri, printr-o mobilizare exemplară, cum a fost cazul României, făcută pe reţelele sociale ori asta sigur poate să o facă Chişinăul şi Chişinăul a făcut-o înaintea Bucureştiului, vă amintiţi acum doi ani, pretextul acel extraordinar al dispariţiei miliardului din cele trei bănci”, a menţionat expertul.

Goşu a vorbit şi despre intenţia puterii de la Chişinău de a trece la sistemul electoral mixt, în care jumătate dintre deputaţi să fie aleşi pe liste de partid, iar cealaltă jumătate - în circumscripţii uninominale. Anterior, iniţiativa a fost criticată dur de către preşedinţii Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr, Partidului Acţiune şi Solidaritate şi PLDM, care consideră că, astfel, Partidul Democrat va putea să obţină lejer majoritatea parlamentară prin fraudă, corupere şi şantaj. La rândul său, Armand Goşu consideră că este importantă implicarea opoziţiei şi a presei independente în aceste dezbateri.

„ Adevărul e văzând cum a cumpărat deputaţii la kilogram Plahotniuc şi fără acest sistem mixt, mă întreb ce s-a întâmplat cu el de consideră că acest sistem nu mai funcţionează şi că trebuie să iniţieze o schimbare. Eu cred că se va adopta acest sistem mixt care va conveni în primul rând lui Plahotniuc. Pentru el este vital să rămână la putere într-o formulă sau alta. El sigur nu va reuşi să-şi formeze majoritatea singur, problema lui e cu cine se va asocia: va încheia alianţă post electorală cu dreapta pro-europeană sau va merge cu socialiştii lui Dodon. El se vrea în continuare joker în politica din Republica Moldova - ori cu dreapta, ori cu stânga. Să se menţină cu orice preţ la putere şi să păstreze controlul pe justiţie, pârghia cea mai importantă care îi asigură lui de fapt un control asupra întregului spectru politic al Republicii Moldova şi individuală, asupra liderilor politici, pentru care are compromat”, a adăugat Armand Goşu.

Preşedintele PD şi ofiţerul de presă al formaţiunii nu au fost de găsit pentru comentarii.