„Bandiţii au înţeles că nici aşa-zisele succese ale guvernării, nici cele 95% din mass media aservită lor nu le pot asigura confortul hoţiilor atâta timp cât există un Jurnal TV. Şi atunci nu s-au mai obosit cu sancţiuni, avertismente şi alte „subtilităţi”, ci au acţionat brutal şi primitiv: ne-au evacuat din sediu”, afirmă jurnalistul Constantin Cheianu, unul dintre autorii emisiunii „Ora de ras”.

„În ţările democratice libertatea presei este apărată de Constituţie, de justiţie, de cetăţeni. În Moldova de astăzi nu are cine apăra libertatea presei, dacă nu se apără ea însăşi. Suntem în epoca în care oamenii vor libertate, dar aşteaptă să le-o dea alţii. Trebuie să depăşim faza cetăţeanului care, după ce vede că legea nu funcţionează, lasă mâinile în jos ori pleacă din ţară. Să înţelegem bine că astăzi între cetăţean şi Constituţie stau judecători şi politicieni de rea credinţă. Care nu obosesc să lupte pentru interesele lor şi pe care îi uneşte o solidaritate de fier. Poate ar trebui să învăţăm de la ei să luptăm 24 din 24 de ore 365 de zile pe an”, a adăugat Constantin Cheianu.

Duminică, începând cu ora 14:00, urmăriţi în direct ediţii speciale ale emisiunilor „Cabinetul din Umbră”, „Ora Expertizei”, „Acasă devreme”, „Veranda”, „Ora de ras”, precum şi „Popcorn Show” la Jurnal FM. Totodată, revin şi Ştirile Jurnal TV. Prima emisiune pusă pe post odată cu relansarea Jurnal TV va fi o ediţie specială a „Cabinetului din Umbră”, cu Val Butnaru.
 
Jurnaliştii postului de televiziune revin în forţă şi promit surprize pentru telespectatori.

„Este un nou început şi o nouă provocare. După o pauză de două luni şi jumătate, nu-mi pot permite să revin în faţa telespectatorilor cu exact acelaşi produs. Din 5 martie, „Ora Expertizei” va fi o emisiune în care vor fi auzite şi mai multe păreri, vor fi mai multe polemici, voi invita şi mai mulţi experţi, reprezentanţi ai sectorului asociativ, politicieni, economişti etc. Împreună vom analiza cele mai importante subiecte ale zilei. Dezbateri? Da! Şi cele mai bune judecăţi de valoare într-un duel al ideilor şi argumentelor. Am aşteptat prea mult revenirea noastră pe micile ecrane şi eu am certitudinea că relansarea noastră va fi una de succes. Şi la urmă o surpriză! Vom creşte interacţiunea cu telespectatorii, dar mai multe detalii le vom discuta chiar cu ei în emisiunea specială de duminică seara”, a menţionat Dumitru Mişin, prezentatorul emisiunii „Ora Expertizei”.

„Cred că relansarea Jurnal TV se produce într-un moment cât se poate de oportun. Asemenea primăverii, postul nostru de televiziune e ca o gură de oxigen proaspăt în spaţiul media şi, cu siguranţă, o sursă de informare ce contribuie la pluralismul din domeniu. Emoţii sunt. Emoţii frumoase. Emoţii de renaştere. Dar cel mai important lucru îl reprezintă emoţiile oamenilor. În toată această perioadă, m-au impresionat anume gândurile lor sincere şi calde. Am fost întrebată de nenumărate ori când revine Jurnal TV, am citit pe Facebook fraze de genul „nu mai avem ce privi la televizor", „faceţi tot posibilul să vă întoarceţi". Iată datorită unor asemenea mesaje, înţelegi că ceea ce face Jurnal TV nu are precedent şi că împreună avem de realizat încă multe lucruri frumoase. Vreau să le mulţumesc telespectatorilor, ei sunt cei care ne mobilizează şi cei pe care nu-i putem dezamăgi”, a adăugat Sofia Obadă, reporter şi prezentatoarea ştirilor Jurnal TV.

Vestea că Jurnal TV a fost obligat să părăsească de urgenţă sediul şi trebuie să-şi reducă drastic producţia proprie a stârnit îngrijorare în rândul mai multor oficiali europeni, dar şi deputaţi de la Bucureşti.

Europarlamentarul român Monica Macovei a declarat că este inadmisibil să închizi o televiziune într-un stat democratic. Macovei a mai spus că dacă Jurnal TV îşi va sista activitatea acest lucru ar fi o mare pierdere pentru cetăţeni şi ar avea consecinţe asupra parcursului european al Moldovei. Prim-vicepreşedintele Partidului Naţional Liberal din România, Cătălin Predoiu, a declarat prin atacurile asupra postului de televiziune Jurnal TV, puterea de la Chişinău limitează libertatea presei. Şi europarlamentarul român Cristian Preda a declarat că ceea ce se întâmplă cu Jurnal TV este o răfuială politică şi a cerut autorităţilor de la Chişinău să protejeze libertatea presei. 

O reacţie dură a avut şi deputatul şi jurnalistul român Matei Adrian Dobrovie, care crede că restrângerea activităţii Jurnal TV este o atingere foarte gravă a libertăţii presei în Republica Moldova într-un context foarte complicat în care Jurnal TV era o sursă de ştiri credibilă şi, practic, una dintre puţinele surse alternative la propaganda televiziunilor lui Vladimir Plahotniuc. În opinia politicianului român, Jurnal TV era o „contrapondere la un şuvoi de propagandă” a regimului oligarhic de la putere, iar prin atacul asupra postului RM alunecă spre un regim autoritar, „un regim care pune pumnul în gură şi încearcă să reducă la tăcere toate vocile critice”.

La rândul său, analistul Fundaţiei Jamestown Vladimir Socor a spus că lovitura ce vine sub masca unei dispute comerciale este cea mai dură şi severă acţiune după lungul şir al persecuţiilor contra Jurnal TV şi că cel care a pus-o la cale este, indiscutabil, oligarhul şi şeful PD, Vladimir Plahotniuc.