Potrivit datelor prezentate de BNS, în 2014, în Republica Moldova se aflau peste 2 998 235 de oameni, dintre care 2 595 771 de rezidenţi.

Datele Recensământului mai arată că din totalul de populaţie 51,8 sunt femei, iar 48,2 sunt bărbaţi.

Tot astăzi, a fost prezentată şi structura populaţiei pe vârste.

Potrivit datelor Recensământului, 52,7 din populaţie au declarat că vorbesc limba moldovenească, iar 23 la sută din moldoveni spun că vorbesc limba română.

Biroul Naţional de Statistică a prezentat şi structura etnică a populaţiei Republicii Moldova. Astfel, 75 la sută din populaţie se consideră moldoveni.


Totodată, Biroul Naţional de Statistică a prezentat şi recensământul locuinţelor din Republica Moldova. Conform datelor, 85 la sută din locuinţele din ţară sunt ocupate.

Pentru realizarea recensământului au fost alocate 89 de milioane de lei, iar rezultatele urmau sa fie publicate până la sfârşitul anului 2014. Informaţiile vor deveni publice abia la trei ani de la realizarea cercetării din cauza problemelor financiare ale instituţiei.

Menţionăm că, în luna iunie a acestui an, Procuratura Generală a iniţiat o cauză penală pentru delapidarea fondurilor alocate Biroului Naţional de Statistică pentru efectuarea recensământului populaţiei şi al locuinţelor.