VIDEO

Diaspora propune soluţii pentru SANCŢIONAREA funcţionarilor care utilizează fraudulos sursele financiare externe

Diaspora propune soluţii pentru SANCŢIONAREA funcţionarilor care utilizează fraudulos sursele financiare externe
Sursa: jurnal.md Foto: jurnal.md 31.03.2017 20:11
Diaspora propune soluţii pentru sancţionarea funcţionarilor care utilizează fraudulos sursele financiare oferite de partenerii externi. În cadrul primei ediţii a emisiunii "Cealaltă Basarabie", moderată de Val Butnaru, unii conaţionali au spus că ar putea depune plângeri la instituţiile de drept din ţara de reşedinţă, în cazul în care vor afla despre cazuri de delapidare a finanţării străine.

Concetăţenii noştri de peste hotare speră că în acest mod vor pune presiune pe autorităţile de la Chişinău să nu mai fure banii publici. 

În cadrul unor intervenţii pe Skype, mulţi dintre moldovenii din diasporă s-au arătat îngrijoraţi că ţara lor de baştină este tot mai afectată de corupţie.

Alţi concetăţeni spun că încearcă să ţină legătura cu patria lor prin intermediul unor proiecte sociale. Asta şi-a propus şi comunitatea moldovenilor care face parte din grupul online Adoptă un Vot, creat înainte de alegerile prezidenţiale.

Cei care au reuşit să-şi construiască o carieră de succes în străinătate şi-au împărtăşit poveste de succes. Este şi cazul lui Vadim Ţurcanu, un om de afaceri moldovean, născut în oraşul Ştefan Vodă, care s-a ales cu premiul "Autorul anului" în Marea Britanie.

Statisticile oficiale arată că peste 800 de mii de moldoveni sunt plecaţi peste hotare. Specialiştii spun însă că, în realitate, în străinătate s-ar afla peste un milion de cetăţeni moldoveni. 

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI