Potrivit materialelor de urmărire penală, în perioada 2007-2015, bănuiţii, conducând activitatea unei societăţi comerciale, sub pretextul construcţiei complexului locativ „Palmiere şi Stele” din str. Ginta Latină, 8, mun. Chişinău, au primit de la circa 400 de persoane fizice, sub formă de investiţii pentru locuinţe, mijloace băneşti în sumă de peste 4 milioane de euro, care nu au fost trecuţi în contabilitatea întreprinderii şi au fost utilizaţi de către făptuitori în scopuri personale. 

Temei pentru iniţierea urmăririi penale au constituit plângerile de la un şir de persoane care au investit în aceste imobile. Procurorii au desfăşurat şi percheziţii la domiciliile persoanelor vizate, fiind depistate şi ridicate înscrisuri de ciornă, documente financiare şi contabile, contracte, precum şi acte ce confirmă utilizarea mijloacelor băneşti pentru procurarea automobilelor de lux.

În prezent, se desfăşoară acţiunile necesare pentru stabilirea tuturor circumstanţelor cauzei şi a altor persoane eventual implicate în schema frauduloasă investigată.
 
În caz de condamnare, aceştia riscă o pedeapsă de la 8 la 15 ani închisoare.