O nouă instituţie în RM - Agenţia de Recuperare a Bunurilor Infracţionale; 3% din valoarea bunurilor confiscate vor ajunge în bugetul CNA

O nouă instituţie în RM - Agenţia de Recuperare a Bunurilor Infracţionale; 3% din valoarea bunurilor confiscate vor ajunge în bugetul CNA
Sursa: jurnal.md Foto: jurnal.md 30.03.2017 15:47
Republica Moldova va avea o Agenţie de recuperare a bunurilor infracţionale care se va ocupa de recuperarea, administrarea şi valorificarea bunurilor infracţionale. Parlamentul a aprobat în lectura a doua proiectul de lege privind crearea noii instituţii care va fi o subdiviziune a Centrului Naţional Anticorupţie.
 
Potrivit documentului, 3% din valoarea bunurilor confiscate în folosul statului prin decizie judecătorească definitivă şi din valoarea negociată a bunurilor recuperate ca urmare a activităţii noii agenţii vor fi transferate anual în bugetul CNA.

Proiectul prevede că bunurile infracţionale trebuie să rezulte din infracţiuni săvârşite cu intenţie, în special, fiind vorba de infracţiunile: îmbogăţire ilicită, infracţiuni de corupţie sau asimilate corupţiei, infracţiuni grave, deosebit de grave sau excepţional de grave, care au cauzat prejudicii în proporţii mari sau deosebit de mari.

În cadrul Serviciului vor activa ofiţeri de urmărire penală, experţi şi specialişti în domeniile contabilitate şi audit, ofiţeri de investigaţii speciale, specialişti în alte domenii necesare.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI