Comandantul contingentului, maiorul Constantin Cîşleanu, a menţionat că ofiţerii şi subofiţerii moldoveni au concurat alături de militari din Austria, Italia, Portugalia, Slovenia, SUA şi Ungaria la următoarele probe: aruncarea grenadei de mână la precizie, trageri de luptă din armament de infanterie, trecerea pistei cu obstacole şi evacuarea răniţilor, împingerea autocamionului pe o distanţă de 100 de metri.

La competiţie a fost desfăşurat şi un marş forţat, în cadrul căruia participanţii au parcurs distanţa de 6 km cu echipamentul din dotare, purtând în spate rucsacuri de campanie cu greutatea de 10 kg.

Contingentul KFOR-VI a plecat în Kosovo în decembrie 2016. Cei 40 de militari profesionişti, dintre care şapte genişti şi un pluton de 33 de infanterişti, execută misiuni de securitate şi pază a obiectivelor militare şi de patrulare, dar şi misiuni de geniu.

Militarii moldoveni sunt dislocaţi în baza multinaţională Camp Vilaggio Italia, din localitatea Pech, şi activează în cadrul Grupării de Forţe Multinaţionale MNBG-W (Multinational Battle Group — West), alături de contingente din Italia, Slovenia şi Austria.