FOTO

Pompierii au intervenit în forţă în mai multe localităţi din ţară: Peste 350 de hectare de vegetaţie, mistuite de flăcări

Pompierii au intervenit în forţă în mai multe localităţi din ţară: Peste 350 de hectare de vegetaţie, mistuite de flăcări
Sursa: jurnal.md Foto: dse.md 24.03.2017 09:25
În ultimele 24 de ore, salvatorii au lichidat 53 de incendii de vegetaţie, dintre 11 intervenţii au fost realizate în municipiul Chişinău.

Conform datelor Serviciului Situaţii Excepţionale, peste 350 de hectare de vegetaţie au fost cuprinse de flăcări. Pompierii au intervenit în forţă pentru a stinge gunoiul şi iarba cuprinsă de flăcări.

Un incendiu în care au fost afectate peste 15 hectare de stuf şi vegetaţie uscată a avut loc în localitatea Puhoi, raionul Ialoveni.

Aici pompierii au lucrat mai mult de 5 ore pentru a opri răspândirea arderii. Alte focare de iarbă uscată au fost stinse în raioanele Călăraşi, Străşeni, Ialoveni, Rezina, Orhei şi municipiul Chişinău.

Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale al MAI  îndeamnă oamenii să nu aprindă iarba uscată şi resturile menajere, întrucât aceste focare se pot răspândi cu uşurinţă spre spaţii extinse punând în pericol pădurile şi casele persoanelor.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI