Un fost poliţist, cercetat pentru trafic de influenţă; Ar fi primit mită pentru a influenţa obţinerea unui permis auto

Un fost poliţist, cercetat pentru trafic de influenţă; Ar fi primit mită pentru a influenţa obţinerea unui permis auto
Sursa: jurnal.md Foto: cvlpress.ro 23.03.2017 10:51
Un fost poliţist pensionat, actualmente angajat al Asociaţiei Obşteşti Uniunea Conducătorilor Auto din Moldova, filiala Basarabeasca, a fost reţinut pentru 72 de ore. Acesta este bănuit de trafic de influenţă.

Potrivit denunţătorului, bărbatul ar fi estorcat şi primit 350 de euro susţinând că are influenţă asupra unor persoane publice din cadrul Secţiei Înregistrare a Transportului şi Calificarea Conducătorilor Auto Comrat a Î.S. „CRIS REGISTRU”, responsabili de primirea probelor practice la examenul de calificare a conducătorilor auto. Banii ar fi fost destinaţi influenţării promovării examenul auto şi eliberării ulterioare a permisului de conducere categoria „B”.

Urmare a măsurilor speciale de investigaţie şi acţiunilor de urmărire penală, suspectul a fost prins în flagrant delict în preajma Consiliului Raional Basarabeasca. 

Dacă va fi găsit vinovat, bănuitul riscă o pedeapsă cu închisoare de până la 6 ani sau amendă în mărime de până la 4000 unităţi convenţionale - echivalentul sumei de 200 000 de lei.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI