Proiectul va fi lansat concomitent la Jurnal TV şi Jurnal FM, iar ziarul Jurnal de Chişinău va găzdui o pagină cu poveştile scrise de conaţionalii noştri stabiliţi în alte ţări.

„Începând cu joia viitoare, 30 martie, în cadrul „Cabinetului din Umbră” va fi lansat proiectul „Cealaltă Basarabie”. Timp de o oră, în fiecare joi, de la 21.30, voi discuta telefonic, prin Skype sau voi citi mesajele celor aflaţi peste hotare. Voi dialoga, fireşte, şi cu cei din Republica Moldova care au rude plecate în România, în Occident şi în Rusia”, a anunţat fondatorul trustului, Val Butnaru.
 
„După întâlnirile pe care le-am avut cu reprezentanţii Diasporei, la Veneţia, am hotărât să grăbesc momentul iniţierii unui dialog permanent pe marginea celor mai importante probleme cu care se confruntă oamenii din Basarabia, dar şi cele peste un milion de persoane, din cealaltă Basarabie”, a adăugat jurnalistul.

Doritorii de a participa la dialog se pot înscrie pe pagina de Facebook a Jurnal TV sau la adresa [email protected]. „Cu excepţia limbajului licenţios, nicio opinie nu va fi cenzurată”, dă asigurări Val Butnaru.

În scurt timp, va fi lansată o pagina pe Facebook, dedicată proiectului „Cealaltă Basarabie”.