Potrivit reprezentanţilor Poliţiei de Frontieră Vaslui, cei doi tineri au fost depistaţi de către organele de control în momentul în care încercau să scoată ilegal din România copilul în vârstă de un an şi trei luni.

Părinţii băieţelului au prezentat în punctul de trecere a frontierei de la Albiţa un titlu de călătorie provizoriu pentru copil cu însemnele autorităţilor daneze. Însă, în urma verificărilor documentului, s-a constatat că acesta este falsificat.

„Documentul de călătorie pentru minor era pe ruta Danemarca - Bacău şi expira pe data de 18 martie 2017. Însă, pentru a putea ajunge în Republica Moldova, părinţii copilului au dezlipit autocolantul de siguranţă aplicat pe înscris şi au modificat data expirării, trecând 18.08 în loc de 18.03. De asemenea, au adăugat la ruta inţială şi Republica Moldova, ţara de origine a tatălui minorului”, a declarat pentru News.ro purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Vaslui, Irina Mirică.

Poliţiştii de frontieră au întocmit dosar penal pe numele părinţilor copilului pentru fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals.