VIDEO

Protest la sediul PD: Preşedinta Diasporei Armene din RM acuză conducerea formaţiunii de acţiuni inumane faţă de David Davitean, deţinut în Penitenciarul 13

Protest la sediul PD: Preşedinta Diasporei Armene din RM acuză conducerea formaţiunii de acţiuni inumane faţă de David Davitean, deţinut în Penitenciarul 13
Sursa: jurnal.md Foto: captură video 22.03.2017 20:13
Preşedinta Diasporei Armene din Moldova, Venera Gasparean, a protestat ieri în faţa sediului Partidului Democrat. Ea spune că fiul său, David Davitean, acuzat de atac tâlhăresc şi complicitate la tentativa de asasinare a bancherului rus Gherman Gorbunţov, nu ar beneficia de asistenţa medicală necesară în penitenciar. Venera Gasparean îi acuză de aceste acţiuni inumane pe secretarul general al PD Constantin Botnari şi pe şeful formaţiunii, Vladimir Plahotniuc. 

Venera Gasparean susţine că fiul său este grav bolnav şi trebuie să fie consultat de urgenţă de un neuropatolog, însă nu ar avea permisiune de la şeful penitenciarului şi de la instanţa de judecată.

Şi avocatul lui David Davitean spune că accesul la clientul său îi este limitat. El a declarat că a mers să discute cu Davitean, însă i-au fost invocate diverse motive, doar ca să nu se vadă cu el.

Solicitat pentru o reacţie, ofiţerul de presă al Departamentului Instituţiilor Penitenciare a declarat că dacă medicii închisorii vor constata că deţinutul trebuie să fie examinat la un alt spital, în afara Penitenciarului nr 13, atunci acesta va fi escortat în acest scop. Vladimir Plahotniuc nu a răspuns la telefon pentru a comenta acuzaţiile, iar Constantin Botnari a spus că este ocupat şi că va reveni cu o reacţie mai târziu.

Menţionăm că fiul preşedintei Diaporei Armene din Moldova, David Davitean, este învinuit de complicitate la tentativa de asasinare a bancherului rus Gherman Gorbunţov. El se declară nevinovat, iar familia lui susţine că reţinerea este o formă de şantaj pentru a-l determina pe Vitalie Proca, fostul cumnat al lui Davitean, să nu dezvăluie anumite informaţii despre oligahul Vladimir Plahotniuc.

Liderul PD nu a comentat până acum acuzaţiile. După ce a fost pus sub învinuire în cazul Gorbunţov, Davitean s-a pomenit că figurează şi într-un alt dosar redeschis de procurori, fiind acuzat de atac tâlhăresc. Cauza a fost iniţiată încă în 2011, dar între timp a fost clasată. Cele două cazuri vor fi examinate în cadrul aceleiaşi proceduri. 

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI