VIDEO

Băiatul de patru ani care acum două săptămâni a căzut de la etaj se va afla sub tutela bunicii

Băiatul de patru ani care acum două săptămâni a căzut de la etaj se va afla sub tutela bunicii
Sursa: jurnal.md Foto: pressalert.ro 22.03.2017 21:49
Băiatul de patru ani care acum două săptămâni a căzut de la etaj după ce a fost lăsat singur într-un apartament din cartierul Poşta Veche al capitalei se va afla sub tutela bunicii. Asta a decis Direcţia municipală pentru Protecţia Drepturilor Copilului. Iar psihologii îi îndeamnă pe părinţii micuţului să considere acest caz drept o lecţie şi să-i acorde copilului cât mai multă atenţie pentru ca el să depăşească mai uşor acest şoc emoţional. 

Reprezentanta Direcţiei municipale pentru Protecţia Drepturilor Copilului, Nadejda Mocanu, spune că instituţia s-a autosesizat în acest caz după apariţia mai multor reportaje în presă.

Psihologul Aurelia Balan-Cojocaru susţine că, în această perioadă dificilă pentru părinţi, cel mai important este ca ei să-şi conştientizeze greşeala şi să-i acorde copilului cât mai multă atenţie.

În acest context, psihologul îi îndeamnă pe toţi părinţii să-şi supravegheze cu atenţie copiii.

Amintim că, în seara de 8 martie, un băiat de patru ani a căzut în gol de la etajul şase al unui bloc de pe strada Socoleni din cartierul Poşta Veche al capitalei. Potrivit procurorilor, incidentul s-a produs în timp ce copilul a fost lăsat singur, timp de aproximativ trei ore, în casa unui unchi de-al său. Din fericire, el nu a suferit răni grave. Poliţia a deschis o cauză penală, iar dacă vor fi găsiţi vinovaţi, părinţii copilului riscă o amendă de până la 10 mii de lei sau chiar până la doi ani de închisoare. 

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI