VIDEO

Membrii Congresului Autorităţilor Locale din Moldova: Arestarea primarului oraşului Basarabeasca este abuzivă şi nejustificată

Membrii Congresului Autorităţilor Locale din Moldova: Arestarea primarului oraşului Basarabeasca este abuzivă şi nejustificată
Sursa: jurnal.md Foto: jurnal.md 21.03.2017 21:03
Arestarea primarului oraşului Basarabeasca este nejustificată şi trebuie calificată drept exces de putere şi abuz. Asta spun membrii Congresului Autorităţilor Locale din Moldova. Ei au semnat o declaraţie în care se arată extrem de îngrijoraţi de acţiunile umilitoare şi fără precedent la care a fost supus Valentin Cimpoieş.

Totodată, membrii CALM cer eliberarea din arest a primarului şi spun că nu trebuia reţinut pentru că nu prezintă pericol social şi nu are antecedente penale. 

Şi alţi membri ai Congresului Autorităţilor Locale din Moldova spun că sunt îngrijoraţi de cele întâmplate.

Reprezentanţii CALM au mai declarat că îşi rezervă dreptul de a organiza proteste paşnice în caz că presiunile asupra autorităţilor locale vor continua.

Primarul oraşului Basarabeasca a fost reţinut pe 17 martie şi în aceeaşi zi a primit 30 de zile de arest preventiv. El este cercetat pentru neglijenţă în serviciu într-un dosar în care un tată îşi obliga fiica de 13 ani să presteze servicii sexuale contra plată. Mai exact, edilul este învinuit că nu a întreprins nimic pentru a stopa abuzul. Pe de altă parte, potrivit avocatului primarului de Basarabeasca, Valentin Cimpoieş a avizat sesizările poliţiştilor şi le-a transmis la Comisia pentru tutelă şi curatelă, care era obligată să rezolve cazul fetei abuzate.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI