Andrei Năstase: „Dodon trebuie să se preocupe de întoarcerea şcolilor în istoria Moldovei şi nu de introducerea istoriei Moldovei în şcoli”

Andrei Năstase: „Dodon trebuie să se preocupe de întoarcerea şcolilor în istoria Moldovei şi nu de introducerea istoriei Moldovei în şcoli”
Sursa: jurnal.md Foto: jurnal.md 18.03.2017 14:10
În condiţiile în care tot mai multe şcoli din ţară dispar din cauza numărului mare de familii care îşi iau copiii şi pleacă peste hotare, preşedintele Igor Dodon ar trebui să se preocupe de întoarcerea şcolilor în istoria Republicii Moldova şi nu de introducerea istoriei Moldovei în şcoli. Este opinia liderului Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr, Andrei Năstase, despre iniţiativa lui Igor Dodon privind introducerea în şcolile din ţară a istoriei Moldovei în locul istoriei românilor.

„Cu părere de rău, la Ştefan Vodă, colegul meu Alexandru Slusari a constatat că din opt licee câte erau cu câţiva ani în urmă, astăzi au rămas numai trei. Eu am fost la o şcoală profesională aflată într-un proiect pilot şi am aflat că au exclus istoria de acolo, copiii de acolo nu mai învaţă istoria”, a spus Andrei Năstase, în cadrul emisiunii Cabinetul din Umbră de la Jurnal TV.

Liderul PPDA a menţionat că Igor Dodon vine cu astfel de iniţiative pentru a sustrage atenţia cetăţenilor de la adevăratele probleme ale societăţii.

„Vine Dodon şi ne spune că trebuie să se ocupe de istorie şi argumentul pe care îl aduce este că România a declarat data de 27 martie sărbătoare naţională. Ce aş avea eu, dacă aş fi la guvernare, să urmăresc ce sărbători îşi fac alte ţări? Nu asta este problema, problemele adevărate ale cetăţeanului sunt cele legate de promisiunile lui Dodon: miliardele furate, locurile de muncă, sănătate, securitate”, a punctat liderul PPDA.

Amintim că istoria Moldovei nu este prima "reformă" de acest gen din partea lui Igor Dodon. Deşi până a ajunge preşedinte promitea să lupte cu regimul oligarhic de la putere, odată instalat în fotoliul de şef al statului Dodon a uitat repede de războiul cu oligarhii, de lupta cu sărăcia şi corupţia, de miliardul furat şi de problemele cu adevărat importante ale cetăţenilor. Astfel, imediat după învestirea sa în funcţia de preşedinte, prima preocupare a lui Dodon a fost să fie scos drapelul Uniunii Europene din faţa clădirii Preşedinţiei. Totodată, Dodon a avut grijă să schimbe limba română în „limba moldovenească” pe site-ul Preşedinţiei, iar, mai nou, a identificat o altă chestiune "stringentă" - înlocuirea istoriei predate în şcoli.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI