Pe ce dată şi în ce condiţii se vor desfăşura protestele urmează să se decidă la următoarea şedinţă Biroului Executiv al Federaţiei.

Totodată, sindicaliştii anunţă că vor relansa negocierile cu Guvernul, dar deja într-o nouă componenţă a Comisiei de negocieri, la cererea sindicaliştilor fiind înlocuiţi unii reprezentanţi guvernamentali.

„Miza negocierilor rămâne în continuare egalarea salariului pentru I categorie de salarizare a RTU cu mărimea minimului de existenţă, începând cu 1 ianuarie 2017 şi majorarea cu 50% a salariului de funcţie pentru personalul didactic şi ştiinţifico-didactic, începând cu 1 ianuarie 2017. Membrilor noştri le-a ajuns cuţitul la os şi nu mai vor să dea înapoi. Trebuie să găsim pârghii pentru a influenţa guvernarea să ne asculte şi să ţină cont de cerinţele noastre. În continuare vom insista asupra desfăşurării întâlnirii şi discuţiilor în cadrul noii Comisii de negocieri, pentru a găsi soluţii. Dacă negocierile vor ajunge în impas, am putea recurge la acţiuni de protest masive, cu sistarea procesului de instruire”, a spus Dumitru Ivanov, preşedintele Federaţiei Sindicale a Educaţiei şi Ştiinţei.

Menţionăm că după protestul din 17 ianuarie curent, Guvernul a invitat sindicaliştii la dialog, fiind creată o Comisie de negocieri, reprezentată de ambele părţi, iar acţiunile de protest au fost suspendate pentru o perioadă de două luni. În această perioadă au avut loc 4 şedinţe ale comisiei, sindicaliştii reuşind să obţină majorarea indemnizaţiei unice acordate tinerilor specialişti din ramură la plasarea în câmpul muncii, reducerea normei didactice pentru tinerii specialişti la 75% pentru un salariu de funcţie în primii trei ani de activitate şi majorarea cuantumului burselor de studii cu 20 la sută.