Salvatorii au intervenit în forţă în mai multe situaţii excepţionale: Doi oameni, internaţi după ce s-ar fi intoxicat cu monoxid de carbon

Salvatorii au intervenit în forţă în mai multe situaţii excepţionale: Doi oameni, internaţi după ce s-ar fi intoxicat cu monoxid de carbon
Sursa: jurnal.md Foto: jurnal.md 14.03.2017 10:13
Două persoane au ajuns la spital după ce s-ar fi intoxicat cu monoxid de carbon. Un tânăr 28 de ani s-a intoxicat cu fum după ce un incendiu a izbucnit în subsolul unui bloc de pe strada Florilor din capitală.

Victima a fost evacuată şi preluată de serviciul medical pentru îngrijiri. Arderea a fost localizată de pompieri, fără ca aceasta să obţină răspândire.

Un alt caz în care  a avut de suferit o femei de 73 de ani  s-a produs în oraşul Donduşeni. Din cauza unei sobe defecte, femeia s-ar fi intoxicat cu monoxid de carbon în propria locuinţă. Persoana a fost transportată de urgenţă la spitalul raional. La moment starea acesteia este satisfăcătoare
Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale al MAI atenţionează oamenii să respecte cu stricteţe regulile de protecţie la incendiu.

În acest sens pompierii îndemnă persoanele să exploateze doar surse de încălzire standardizate, iar sobele să fie verificate minuţios înainte de utilizare. Mai mult, specialiştii îndemnă oamenii să aerisească încăperile şi să stingă focul pe timp de noapte.

Conform datelor Serviciului Situaţii Excepţionale, de la începutul anului 2017, în Republica Moldova au avut loc 382 incendii, iar 39 de oameni şi-au pierdut viaţa.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI