Doi funcţionari de stat au fost reţinuţi pentru escrocherie în proporţii deosebit de mari

Doi funcţionari de stat au fost reţinuţi pentru escrocherie în proporţii deosebit de mari
Sursa: jurnal.md Foto: pressalert.ro 06.02.2017 17:36
Şeful-adjunct al Oficiului Cadastral Teritorial Chişinău nr.1 şi contabilul–şef al Întreprinderii de Stat Staţiunea Tehnologico-Experimentală „Codru” au fost reţinuţi pentru escrocherie în proporţii deosebit de mari.

Astfel,  în perioada 2012 - 2016, prin înşelăciune şi abuz de încredere, bănuiţii au însuşit de la două persoane peste 38,7 de milioane de lei, sub pretextul de a le „aranja” privatizarea unor terenuri  din capitală.

După ce au înţeles că au fost înşelate, victimele s-au adresat la Procuratură, iar funcţionarii au fost reţinuţi preventiv pentru 72 de ore. 

Potrivit reprezentanţilor Procuraturii Generale, şeful-adjunct al OCT Chişinău nr.1 a fost deja plasat în arest preventiv pentru o lună.

În prezent, urmărirea penală continuă, procurorii urmând să identifice toate persoanele implicate în această schemă ilegală pentru a le deferi justiţiei.

Pentru această infracţiune, legislaţia prevede închisoare de la 8 la 15 ani cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de până la 5 ani.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI