Potrivit Cancelariei de Stat, lucrările de reconstrucţie a clădirii Preşedinţiei, devastată în acţiunile de protest din aprilie 2009, au fost stopate în anul 2011. În septembrie-decembrie 2016 au fost efectuate lucrări de finalizare a instalării gardului metalic pe perimetrul terenului adiacent clădirii. În acest sens au fost alocaţi 985,4 mii lei. Alte investiţii în perioada anilor 2011-2016 nu au fost făcute.

La nivelul costurilor din anul 2011, se prognoza că pentru finalizarea lucrărilor de reconstrucţie a clădirii Preşedinţiei sunt necesare 112 milioane de lei.

În prezent, luându-se în consideraţie majorarea costurilor pentru executarea lucrărilor, creşterea preţurilor la materialele de construcţie, dar şi ca urmare a necesităţii efectuării unor lucrări suplimentare la exteriorul clădirii, sunt necesare 180 de milioane lei.

Deşi de reparaţia clădirii Preşedinţiei este responsabilă Cancelaria de Stat, preşedintele Igor Dodon a anunţat că va găsi surse extrabugetare în acest sens şi a dispus să fie făcută, până la finele lunii februarie, evaluarea deplină a necesităţilor din punct de vedere financiar pentru a repara integral această clădire.