Pentru reparaţia clădirii Preşedinţiei ar fi nevoie de 180 de milioane de lei

Pentru reparaţia clădirii Preşedinţiei ar fi nevoie de 180 de milioane de lei
Sursa: jurnal.md Foto: jurnal.md 04.02.2017 11:31
Pentru finalizarea lucrărilor de reconstrucţie a clădirii Preşedinţiei este nevoie de aproximativ 180 de milioane de lei, însă pentru anul curent nu sunt alocate sume în acest sens, informează IPN.

Potrivit Cancelariei de Stat, lucrările de reconstrucţie a clădirii Preşedinţiei, devastată în acţiunile de protest din aprilie 2009, au fost stopate în anul 2011. În septembrie-decembrie 2016 au fost efectuate lucrări de finalizare a instalării gardului metalic pe perimetrul terenului adiacent clădirii. În acest sens au fost alocaţi 985,4 mii lei. Alte investiţii în perioada anilor 2011-2016 nu au fost făcute.

La nivelul costurilor din anul 2011, se prognoza că pentru finalizarea lucrărilor de reconstrucţie a clădirii Preşedinţiei sunt necesare 112 milioane de lei.

În prezent, luându-se în consideraţie majorarea costurilor pentru executarea lucrărilor, creşterea preţurilor la materialele de construcţie, dar şi ca urmare a necesităţii efectuării unor lucrări suplimentare la exteriorul clădirii, sunt necesare 180 de milioane lei.

Deşi de reparaţia clădirii Preşedinţiei este responsabilă Cancelaria de Stat, preşedintele Igor Dodon a anunţat că va găsi surse extrabugetare în acest sens şi a dispus să fie făcută, până la finele lunii februarie, evaluarea deplină a necesităţilor din punct de vedere financiar pentru a repara integral această clădire.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI