O întreprindere privată, cercetată penal pentru evaziune fiscală în proporţii deosebit de mari

O întreprindere privată, cercetată penal pentru evaziune fiscală în proporţii deosebit de mari
Sursa: jurnal.md Foto: politiacapitalei.md 28.02.2017 10:53
Reprezentanţii unei întreprinderi private, specializată în prestarea serviciilor de plată şi răscumpărarea monedei electronice prin intermediul diferitor pagini web de publicitate, sunt cercetaţi penal de către poliţişti, fiind bănuiţi de evaziune fiscală.

Potrivit forţelor de ordine, pe parcursul anilor 2015-2016, activitatea firmei era desfăşurată în lipsa licenţei obligatorii, care este eliberată de Banca Naţională a Moldovei.

Totodată, conturile virtuale din sistemul de plată electronic ar fi înregistrat sume de bani tranzacţionate dubios unor persoane fizice şi juridice neidentificate, fiind tăinuite de la evidenţa contabilă şi impozitarea la bugetul de stat.

În urma percheziţiilor la două oficii ale întreprinderii, poliţiştii au ridicat tehnică de calcul, purtători electronici de informaţie, servere de stocare a informaţiilor, carduri bancare şi bani în sumă de 3 500 de euro, 1000 de dolari şi 4000 de lei a căror provenienţă ar fi din activitatea ilegal desfăşurată.

Pe acest caz a fost deschisă o anchetă, iar făptaşii riscă câte o amendă de la 67 000 de lei până la 107 000 de lei, sau până la şase ani de închisoare.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI