Copilul nu a fost internat imediat la spital, ci tocmai peste patru zile de la incident. Iniţial, acesta a fost internat la Spitalul Raional din Ungheni, fiind diagnosticat cu traumatism cranio-cerebral.

Vicedirectorul instituţiei medicale, Ghenadie Şerbul, a declarat pentru e-medicina.md că: „Micuţul a stat la spitalul nostru câteva ore. A fost examinat de neurolog, după care s-a decis transportarea lui la Chişinău. Şi asta deoarece starea de sănătate a copilului era de gravitate medie şi erau necesare investigaţii suplimentare. Băiatul a fost adus în capitală cu o ambulanţă a Serviciului medical de urgenţă AVIASAN”.

În prezent, micuţul şi mama acestuia sunt spitalizaţi la Institutul Mamei şi Copilului. În urma loviturilor, copilul s-a ales cu un hematom frontal.
Potrivit ofiţerului de presă al instituţiei, Stela Andrei, iniţial, el a fost internat în Secţia Reanimare, fapt ce a permis stabilizarea stării de sănătate. Ulterior, a fost transferat în Secţia Neurochirurgie şi ar putea fi externat peste o săptămână, dacă nu vor apărea complicaţii.

Ofiţerul de presă al Inspectoratului General al Poliţiei din Ungheni, Oxana Toderiţă, a precizat că tatăl copilului a fost reţinut iniţial pentru 72 de ore după care a fost plasat în arest.  Astfel, bărbatul îşi va petrece următorii trei ani după gratii.