La Chişinău, evenimentul se va desfăşura în zilele de 27-28 februarie. Programul va demara pe 27 februarie, la ora 9:00, cu un parastas de pomenire şi o evocare a diaconului Ion Creangă la Catedrala Naţională Română „Sfânta Teodora de la Sihla”.

La ora 11:00, la Filiala Bibliotecii Naţionale pentru Copii „Ion Creangă” (în incinta Teatrului „Licurici”), se va produce un parteneriat literar-artistic cu genericul „Ion Creangă – expresia subtilei esenţe umane” dintre elevii liceelor „Gh. Asachi” şi „Dante Alighieri” din Chişinău . De asemenea, vor fi decernate premii pentru promovarea operei lui Ion Creangă.

Ulterior, la ora 13:00, în aceeaşi bibliotecă, va avea loc Concursul povestitorilor „Hai mai bine despre copilărie să vorbim”, la care vor participa elevi din clasele a III-IX-a. Copiii vor povesti o întâmplare din copilăria lor sau din copilăria părinţilor, bunicilor lor. 

Mai apoi, la ora 14:30, la Liceul Teoretic „Ion Creangă” va avea loc Gala laureaţilor Festivalului şcolar „Ion Creangă cu neamuri”.

 Pe 28 februarie, la ora 10:00, programul va continua la Liceul de creativitate şi inventică „Prometeu-Prim”, unde vor fi prezentate expoziţia „Creangă şi lumea personajelor sale”, organizată de Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu”, şi un spectacol pregătit de elevii liceului.

La ora 11:30, la Institutul de Filologie al Academiei de Ştiinţe a Moldovei va avea loc o conferinţă ştiinţifică, consacrată omagierii a 180 de ani de la naşterea scriitorului Ion Creangă.

Programul la Chişinău se va încheia la 12:30, la Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” cu masa rotundă „Ion Creangă – scriitorul tuturor vârstelor”.

„ Zilele Creangă” vor continua la Biblioteca Naţională pentru Copii „Ion Creangă” până pe 5 martie cu expoziţii, concursuri, spectacole teatralizate şi alte activităţi.