Fost poliţist reţinut pentru trafic de influenţă: A estorcat 350 de euro pentru a influenţa un instructor auto din Comrat

Fost poliţist reţinut pentru trafic de influenţă: A estorcat 350 de euro pentru a influenţa un instructor auto din Comrat
Sursa: jurnal.md Foto: jurnal.md 23.02.2017 10:10
Un angajat al Asociaţiei Obşteşti „Uniunea Conducătorilor Auto din Republica Moldova”, filiala Basarabeasca, a fost reţinut de ofiţerii DGT „Sud” a CNA şi procurorii anticorupţie în această dimineaţă. Acesta este bănuit de trafic de influenţă.

Potrivit denunţătorului, bărbatul, fost poliţist, ar fi pretins şi primit 350 de euro, susţinând că are influenţă asupra unor persoane publice din cadrul Secţiei Înregistrare a Transportului şi Calificarea Conducătorilor Auto din Comrat, în vederea promovării probei practice a examenul auto şi eliberarea ulterioară a permisului de conducere de categoria „B”.

Suspectul a fost prins în flagrant delict în preajma Consiliului Raional Basarabeasca. În rezultatul efectuării percheziţiei corporale, banii transmişi sub controlul organului de urmărire penală al CNA, au fost depistaţi în buzunarul hainei acestuia. Bărbatul fost recunoscut în calitate de bănuit, reţinut pentru 72 de ore, iar în privinţa lui urmează să fie decisă aplicarea măsurii preventive.

Pentru acest gen de infracţiune, Codul Penal al Republicii Moldova prevede o pedeapsă cu închisoare de până la şase ani sau amendă în mărime de până la 4000 de unităţi convenţionale - echivalentul sumei de 200 000 de lei.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI