Duminică, la Montreal, Canada, a avut loc primul concert din cadrul turneul intitulat sugestiv „Vocile Curajului”, la iniţiativa Natei Albot şi a organizaţiei Koolture Tricolore.

„Cel mai mult mă bucură faptul că speranţa e palpabilă şi în diasporă, nu doar acasă, şi că reuşim să lăsăm diferenţele la o parte când înţelegem că avem atâtea lucruri frumoase care ne unesc: tradiţii, cultură, oameni şi, bineînţeles, o ţară. Deşi mulţi îi acuză că au fugit „la călduţ”, anume în diasporă se simte cel mai puternic spiritul de comunitate şi dorul de acasă”, susţine Pasha Parfeni.

La rândul său, Cătălin Josan consideră că „mesajul diasporei din Canada pentru cei rămaşi încă acasă este unul cât se poate de răsunător: aşa cum ei au reacţionat prompt în urma presiunilor de acasă, aşa să fim gata să facem fiecare, să stăm umăr la umăr, să ne susţinem reciproc şi să nu uităm că suntem puternici dacă rămânem uniţi şi devenim, fiecare, o voce a curajului.”

„Turneul Vocile Curajului nu este doar o serie de concerte cu nişte artişti prin diasporă. Pentru mine, acest proiect a fost o formă de protest paşnic şi un manifest prin care noi, cei care acum nu suntem în ţară, am încercat să susţinem un val de curaj”, declară Nata Albot, într-o postare pe Facebook.

Cătălin şi Pasha se află acum la New York, SUA, unde vor susţine vineri cel de-al doilea recital din turneu, urmat a doua zi de un eveniment la Chicago, Illinois.