Peste o sută de elevi din toată ţara au abandonat şcoala în primul semestru al acestui an şcolar

Peste o sută de elevi din toată ţara au abandonat şcoala în primul semestru al acestui an şcolar
Sursa: jurnal.md Foto: jurnal.md 20.02.2017 17:32
Peste o sută de elevi din toată ţara au abandonat şcoala în primul semestru al acestui an şcolar. Reprezentanţii Ministerului Educaţiei spun că cel mai des recurg la acest gest copiii care fac parte din familii vulnerabile, sau cei la care părinţii le sunt plecaţi peste hotare.  
 
Potrivit datelor prezentate de către organele locale de specialitate în domeniul învăţământului, în primul semestru al anului şcolar 2016-2017, 19 copii au lăsat şcola la treapta primară şi 129 la treapta gimnazială. Dintre aceştia, cei mai mulţi sunt locuitori din municipiul Chişinău şi Bălţi şi raioanele Ocniţa, Cantemir, Cahul şi Râşcani.
 
Totodată, alţi 115 copii nu au fost şcolarizaţi în primul semestru al acestui an şcolar. Mai exact, 27 de copii nu au mers în clasele primare, iar alţii 88 nu au mers la gimnaziu. Cei mai mulţi dintre ei sunt din Ştefan Vodă, Cahul, Cimişlia, Rezina, Soroca, Teleneşti, dar şi din municipiul Bălţi şi Chişinău.  
 
Cauza din care nu au fost şcolarizaţi copiii, ca şi în cazul celor care au abandonat şcoala, este starea materială precară a familiei.
 
În total, în primul semestrul al anului şcolar 2016-2017 au fost înregistraţi 289397 de copii la şcolile din toată ţara. 

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI