FOTO

Percheziţii în mai multe puncte comerciale din capitală: A fost descoperită marfă de contrabandă de peste 2 milioane de lei

Percheziţii în mai multe puncte comerciale din capitală: A fost descoperită marfă de contrabandă de peste 2 milioane de lei
Sursa: jurnal.md Foto: customs.gov.md 20.02.2017 13:11
Ofiţerii serviciilor specializate ale Vămii în comun cu procurorii au descins la opt puncte comerciale din capitală, unde erau comercializate loturi impunătoare de mărfuri de contrabandă.

Operaţiunea s-a desfăşurat în cadrul unui dosar iniţiat pe faptul introducerii ilegale pe teritoriul Republicii Moldova a articolelor de marochinărie şi de încălţăminte prin regiunea transnistreană, cu eludarea controlului vamal.

Activitatea infracţională a grupării a fost documentată pe parcursul a circa două luni de zile, fiind astfel acumulate probe şi materiale concludente referitor la caracterul ilicit al operaţiunilor de import şi comerţ desfăşurate de către suspecţi.

În rezultatul verificărilor efectuate, vameşii au depistat mai multe loturi de articole de încălţăminte şi de marochinărie în asortiment, valoarea totală a cărora se cifrează la peste două milioane de lei. Totodată, unul dintre administratori a fost reţinut pe un termen de 72 de ore.

Bunurile au fost ridicate şi depozitate în camera de corpuri delicte a Direcţiei urmărire penală a Serviciului Vamal.

Dacă vor fi găsite vinovate, persoanele bănuite riscă de la 3 până la 10 ani de închisoare.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI