Familia tânărului omorât în bătaie la Mingir a donat organele acestuia: Trei vieţi au fost salvate

Familia tânărului omorât în bătaie la Mingir a donat organele acestuia: Trei vieţi au fost salvate
Sursa: jurnal.md Foto: e-medicina.md 19.02.2017 12:01
Organele tânărului de 27 de ani, care se afla de mai multe zile în comă, după ce ar fi fost bătut la un bar din Mingir au salvat trei vieţi, scrie emedicină.md.
 
Ficatul bărbatului a fost donat unei femei de 53 de ani, care a fost dignosticată cu ciroză hepatica în fază terminală. Medicii de la Spitalul Clinic Republican spun că operaţia a decurs cu succes, iar starea pacientei este stabilă.
 
Medicii i-au prelevat şi rinichii tânărului din Mingir. Unul a ajuns la un bărbat de 49 de ani din Chişinău. Acesta suferea de insuficienţă renală aflată în stadiu terminal. Cel de-al doilea rinichi a salvat viaţa unei femei în vârstă de 36 de ani, care, la fel, suferea de insuficienţă renală

Organele băiatului au fost donate de către familia lui, după ce au fost anunţaţi că acesta nu mai are nicio şansă să trăiască.
 
Incidentul în urma căruia tânărul din Mingir şi-a pierdut viaţa a avut loc acum o săptămână, într-un bar din localitate. Bărbatul ar fi ieşit cu prietenii la o bere înainte să plece la muncă în Italia. În local, acesta s-ar fi luat la bătaie cu un consătean. Tânărul ar fi fost lovit atât de puternic încât a ajuns în comă profundă. Poliţiştii au depistat un suspect. Este vorba despre un individ de 30 de ani, care locuieşte în acelaşi sat cu victima.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI